Er zijn diverse DVD-boxsets op de markt met prachtige Franse films. Hieronder een overzicht.

Alain Delon

Buiten Frankrijk staat Alain Delon vooral bekend als leading man in romantische films en gangsterdrama’s. Nochthans werkte Delon tijdens zijn carrière vaak samen met legendarische arthouseregisseurs, zoals Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville en Michelangelo Antonioni. In de zevendelige Screen Iconsbox treft u deze films aan:

Le Cercle Rouge
Adieu l’Ami
L’Homme pressé
Les Seins de Glace
Traitement de Choc
Mr. Klein
Un Flic

Bestel de Alain Delon-box

Angélique

AngeliqueBeleef de aangrijpende avonturen van de beeldschone Ang̩lique (Mich̬le Mercier) die wordt getroffen door het noodlot. Het verhaal gaat over ontmoetingen met de rijke graaf van Toulouse Joffrey de Peyrac (Robert Hossein), haar toekomstige man en enige ware liefde. Ang̩lique en Joffrey worden geconfronteerd met de macht van invloedrijke personen tijdens het bewind van Louis XIV Рde Zonnekoning. Liefde, actie en avontuur maken van Ang̩lique een waar kostuumdrama vol actie. Een tijdloos succes waar mensen van alle leeftijden van zullen genieten!
Films: Angélique, Angélique The Road To Versailles, Angélique and The King, Untamable Angélique en Angélique and the Sultan.
Taal: Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands

Bestel de Angélique-box

Brigitte Bardot

De Franse actrice Brigitte Bardot (1934) is één van de bekendste sekssymbolen uit de jaren ’50 en ’60. Tussen 1952 en 1973 draaide ze bijna 50 films, met regisseurs als Roger Vadim, Louis Malle en Robert Wise. Hoewel Bardot vooral in lichte komedies en avonturenfilms schitterde, kon ze ook het dramatische werk best aan, zoals Le Mépris (regie: Jean-Luc Godard!) perfect bewijst. Deze Screen Icons box bevat vijf films uit de periode 1956-1968, waarin ze o.a te zien is aan de zijde van Sean Connery, Michel Piccoli en Robert Hossein.

Shalako
Voulez-Vous Danser Avec Moi?
Cette Sacrée Gamine
Le Repos Du Guerrier
Le Mépris

Bestel de Brigitte Bardot-box

Cinéma de France 1

De Cinema de France box bevat vier van de mooiste Franse films uit de catalogus van A-Film. Sterren als Gérard Depardieu en Yves Montand schitteren in films als Jean de Florette en Manon des Sources. Het grote aantal prijzen en nominaties voor de diverse films kenmerkt de kwaliteit van deze box.

De Cinema de France Box bestaat uit:
– Les Choristes
– Jean De Florette
– Manon Des Sources
– Hiroshima Mon Amour

Bestel de Cinema de France-box

Cinéma de France 2

Aangezien Frankrijk een dermate groot aantal kwaliteitsfilms heeft gebracht is er na de eerste uitgave van Cinema de France nu ook deze schitterende tweede box. Betty Blue is één van de films in de box. Met Betty Blue leverde regisseur Jean Jaques Beineix in 1986 een instant klassieker af.

De Cinema de France II Box bestaat uit:
– Betty Blue
– Jeux d’Enfants
РLa Gloire de mon P̬re
РLe Chateau de ma M̬re

Bestel de Cinema de France 2-box

Cinéma de France 3

De derde Cinéma de France box van A-film.

De Cinema de France III Box bestaat uit:
РCach̩
– Ensemble c’est tout
– Les amants du Pont-Neuf
РLes soeurs fach̩es

Bestel de Cinema de France 3-box

Cinéma de France

In samenwerking met NRC Handelsblad presenteert Homescreen deze DVD-box met Franse films.

Partie de Campagne (Jean Renoir, 1936)
On connaît la chanson (Alain Resnais 1997)
César et Rosalie (Claude Sautet 1972)
Lola Montès (Max Ophüls 1955)
Le Signe du Lion (Eric Rohmer 1959)
Police (Maurice Pialat 1985)

Bestel de Cinéma de France-box

Éric Rohmer

Éric RohmerÉric Rohmer (1920) wordt gerekend tot een van de grootste filmmakers van Frankrijk. Rohmer (geboren als Jean-Marie Maurice Schérer) begon zijn filmcarriere als hoofdredacteur van Cahiers du Cinema, van 1956 tot 1963. Hierin zette hij zich af tegen de traditionele Hollywood-cinema en stond hij aan de wieg van de beroemde Nouvelle Vague. Toch zijn Rohmers films veel moeilijker te definieren dan die van een Godard, Resnais en een Truffaut. De kwaliteit van Rohmers films heeft iets ongrijpbaars. Volgens critici zou hun kracht niet zo zeer zitten in verhaal of plot, als wel in de altijd wat melancholische weergave van sfeer, gevoelens en gedachten. Met onvergetelijke klassiekers als Le Signe du Lion, Ma nuit chez Maud, La Collectionneuse en natuurlijk zijn verschillende Contes heeft Rohmer zijn stempel gezet op zowel de filmgeschiedenis als op het hedendaagse filmlandschap. Rohmer brengt in zijn eerste film, het tragikomische Le Signe du Lion, een ode aan muziek en de stad Parijs. Deze film vol prachtige zwartwit beelden wordt beschouwd als hoogtepunt van de Franse Nouvelle Vague.

Bestel de Éric Rohmer-box

François Ozon

In deze box zitten de volgende films:

Regarde la mer
Amants criminels, Les
Gouttes d’eau sur pierres brûlantes
Sous le sable
8 femmes
Swimming Pool
5×2
Temps qui reste, Le

Bestel de François Ozon-box

François Truffaut

François TruffautFrançois Truffaut werd op 6 februari 1932 in Parijs geboren. Al op heel jonge leeftijd was hij enorm geboeid door boeken en films. Hij begon zijn carrière als filmcriticus voor “Travail et Culture”. Vanaf 1950 begon hij artikels te schrijven en publiceerde ze in “les Cahiers du Cinéma” vanaf 1953.

Het privéleven van Truffaut en zijn filmcarrière liepen door elkaar. Hij haalde zijn inspiratie uit gebeurtenissen en obsessies die hij in zijn eigen leven had meegemaakt. In 1957 trouwde hij met Madeleine Morgenstern maar werd in 1968 verliefd op Claude Jade. Later viel hij voor Fanny Ardant. Hij stierf op 21 oktober 1984 in Neuilly-sur-Seine aan de gevolgen van een hersentumor.

Inhoud:
Jules & Jim (Zwart-Wit)
Les Deux Anglaises et le Continent (Kleur)
La Peau Douce (Zwart-Wit)
Le Dernier Metro (Kleur)

Bestel de François Truffaut-box

Jean-Luc Godard

Als cineast is Jean-Luc Godard zonder tegenspraak één van de invloedrijkste filmers van de 20e eeuw. Veel van zijn technieken zijn intussen compleet ingeburgerd, zoals jump cuts, handbediende camera’s, afwijkende camerastandpunten en geïmproviseerde dialogen. Toen een collega hem vroeg of hij toch minstens wilde toegeven dat een film een begin, een midden en een einde moest hebben, antwoordde hij, “Jawel, maar niet noodzakelijk in die volgorde.” Zijn invloed leeft voort in het werk van regisseurs zoals Altman, Scorsese en Tarantino.

À Bout de Souffle
Alphaville
Le Détective
Hélas Pour Moi
Made In Usa
Le Mépris
Passion
Le Petit Soldat
Pierrot le Fou
Prénom Carmen
Une Femme est une Femme
Bonusdisc: Encore

Bestel de Jean-Luc Godard-box

Jean-Paul Belmondo

Ooit was zijn gezicht het uithangbord
van de Franse “nouvelle vague” en hijzelf één van de bekendste acteurs in de Franse filmwereld. Maar halverwege de jaren ’60 liet Jean-Paul Belmondo zijn arthouse roots achter zich om uit te pakken met een nieuw imago: dat van de charmante, komische actieheld. Deze box bevat maar liefst twaalf films van de legendarische Bébel.

À Bout de Souffle
Une Femme est une Femme
Joyeuses Pâques
Le Magnifique
Un Nommé la Rocca
La Scoumoune
L’Alpagueur
Le Guignolo
Cartouche
Week-end à Zuydcoote
Pierrot le Fou
Le Solitaire

Bestel de Jean-Paul Belmondo-box

Louis de Funès 1

De Franse acteur Louis de Funès begon zijn filmcarrière in 1945 en zou daarna in meer dan 100 films spelen. In de jaren ‘50 en ‘60 was hij in eigen land veruit de meest populaire komiek. Hij speelde er aan de zijde van de grootste Franse acteurs uit die periode, waaronder Jean Marais, Jean Gabin, Fernandel, Bourvil, Coluche en Yves Montand. Deze box uit de Screen Iconsreeks bevat niet minder dan 9 van zijn grootste komische kaskrakers.

L’Aile ou la Cuisse
Le Petit Baigneur
Pouic-Pouic
Faites Sauter la Banque
Ah! Les Belles Bacchantes
Monsieur Leguignon, Lampiste
L’Avare
Le Corniaud
La Grande Vadrouille

Bestel de Louis de Funès-box

Louis de Funès 2

In deze box zitten de volgende films:

1. Le Grand Restaurant
2. L’Homme Orchestre
3. Carambolages
4. Hibernatus
5. Oscar
6. La Folie des Grandeurs
7. Taxi, Roulotte et Coorida
8. Fripouillard & Co
9. Des Pissenlits par la Racine
10. Poisson D’Avril
11. Un Drole de Caid
12. La belle Americaine
13. Fantomas
14. Fantomas de Dechaine
15. Fantomas contre Scotland Yard

Bestel de Louis de Funès-box

Louis de Funès (Gendarme box)

Tot grote vreugde van zijn dochter wordt agent Ludovic Cruchot benoemd tot hoofd van politie in Saint-Tropez. Terwijl haar vader kennismaakt met zijn nieuwe collega’s en de jacht opent op nudisten, probeert Nicole een jongeman te imponeren door zich voor te doen als de dochter van de miljonair met het mooiste jacht in de haven. Dit onschuldige leugentje brengt een hele reeks avonturen op gang… Een box met de zes “Gendarme”-films van Louis de Funès, met name:

• De Gendarme van Saint-Tropez
• De Gendarme in New York
• De Gendarme op Vrijersvoeten
• De Gendarme op Drift
• De Gendarme ziet ze Vliegen
• De Gendarme in Paniek

Bestel de Louis de Funès-box

Romy Schneider

Romy Schneider, Oostenrijkse van geboorte, brak internationaal door met de romantische Sissi-films, waarin ze de rol van Prinses Elisabeth van Beieren vertolkte. Maar gaandeweg wist ze ook de interesse van grote regisseurs als Orson Welles (The Trial) en Visconti te wekken. In de jaren ‘70 werd de actrice in Frankrijk op handen gedragen, mede dankzij haar opgemerkte rollen in films als Max et les Ferrailleurs, Les Choses de la Vie en César et Rosalie. In deze vijfdelige Screen Icons box heeft ze als tegenspelers onder meer Michel Piccoli, Philippe Noiret en Jacques Dutronc.

Les Choses de la Vie
L’Important c’est d’aimer
Max et les Ferrailleurs
Amour de Pluie
Une Femme à sa Fenêtre

Bestel de Romy Schneider-box