Informatie:
EYE heeft één duidelijke taak en voert deze vol passie uit: de bevordering van filmcultuur. EYE doet dit middels een unieke combinatie van collectievorming, presentatie, promotie, onderzoek, educatie en kennisoverdracht, zowel voor een breed publiek als voor professionals.

EYE beschouwt film in de meest brede zin van het woord: film als kunst, cultuur, amusement en als fundament van de eigentijdse beeldcultuur die een steeds centralere plek in onze samenleving inneemt.

EYE bestaat uit 4 filmzalen. In de grootste zaal (zaal 1) is ruimte voor meer dan 300 personen en hangt het – op een na (IMAX theater in Den Haag) – grootste filmscherm van Nederland. Bovendien staat er in deze zaal een historisch filmorgel uit 1929 dat voor bijzondere geluiden zoals een accordeon, een scheepshoorn, knarsend grind enz. kan zorgen. Zaal 4 (67 stoelen) staat in contrast met de moderne buitenkant en is geheel in art-decostijl ingericht., Dit intieme zaaltje slaat een brug met de oude locatie in het Vondelpark.

Website en agenda:
www.eyefilm.nl