# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

A la vie, à la mort (1995) is de film waarmee Robert Guédiguian bij een groot publiek is doorgebroken. De film verzamelt een aantal naïeve, romantische individuen die nog vastzitten aan de politieke utopieën van de jaren ‘60 en ‘70. Het verhaal speelt zich af in een voorstadje van Marseille, niet toevallig de plaats waar Guédiguian – van Armeense afkomst – zelf opgroeide in een arbeidersmilieu. Het regent stenen voor zijn ietwat hulpeloze personages: Patrick is werkloos, zijn vrouw Marie-Sol (Guédigiguian’s vrouw, Ariane Ascaride) heeft een onzekere job en zijn vader, papa Carlosa, is een oude, gehandicapte, meestal dronken anarchist. Ze treffen gelijkgestemde zielen, in dit geval andere mensen met meer tegenslag dan geluk, in café Le Perroquet Blue. Guédiguian beperkt zich niet tot een karaktertekening, maar legt samen met hen het parcours af dat zij, ieder voor zich, moeten ontdekken.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “À la vie, à la mort”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.