# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

À peine j’ouvre les yeux speelt zich af in Tunis, de hoofdstad van Tunesië, in de zomer van 2010. Een paar maanden voor het uitbreken van de revolutie behaalt de 18-jarige Farah haar middelbare school diploma. Haar ouders zijn er vast van overtuigd dat Farah medicijnen gaat studeren om later aan een goede baan als arts te kunnen komen. Maar daar denkt Farah iets anders over. Haar grote passie is zingen in een politiek georiënteerde rockband. Samen met de bandleden wil ze een vrij leven leiden, dronken worden, de liefde ontdekken en van het nachtleven genieten. Dit alles tot grote ongerustheid van moeder Hayet, die maar al te goed weet welke gevaren er op de loer liggen in een land als Tunesië.
As I Open My Eyes won op het Filmfestival van Venetië 2015 de publieksprijs en de Europa Cinemas Label prijs voor beste Europese film. Volgens het juryrapport is het ‘een verfrissende film met een sterk visueel karakter, waarin het optimisme en de drang naar verandering en vooruitgang in de regio vanaf straalt’.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “À peine j’ouvre les yeux”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.