Belle dormant

Geregisseerd door Adolfo Arrieta

Vanaf de jaren zeventig bouwde Spanjaard Arrieta aan een oeuvre dat bewonderd wordt in undergroundkringen en door collega-filmmakers. Nu hij de zeventig is gepasseerd, kreeg hij eindelijk de beschikking over een volwassen budget en een stel bekende Franse filmsterren. In het sprookjesachtig mooie Bretagne ontvouwt zich een anachronistische update van De schone slaapster.

Deze moderne hervertelling van het sprookje Doornroosje/De schone slaapster speelt zich af in het jaar 2000 en is gesitueerd in het fictieve staatje Letonia. De ‘perfecte prins’ Egon, die het liefst de hele dag verveeld op zijn drumstel speelt, gaat zeer tegen de zin van zijn vader op zoek naar Doornroosje in het overwoekerde en betoverde bos van het koninkrijk Kentz. Zij viel een eeuw eerder in een diepe slaap nadat zij zich geprikt had aan een spinnewiel, precies zoals een boze fee (gespeeld door cultactrice Ingrid Caven) voorspeld had. Veteraan-regisseur Adolfo Arrieta (1942) imiteert voor de scènes die zich in 1900 afspelen het licht ontkleurde, magische kleurenpalet van de vroege kleurenfotografie. Hij is zowel licht ironisch – een goede fee werkt voor Unesco als restaurateur van ruïnes – als dodelijk serieus. Ook de gedachte of het erg is om de hele (gewelddadige) twintigste eeuw te hebben geslapen, is prikkelend. Inmiddels is magie vervangen door technologie, suggereert Belle dormant.

Een film uit 2016, met Agathe Bonitzer, Ingrid Caven, Mathieu Amalric, Nathalie Trafford, Niels Schneider, Tatiana Verstraeten

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Belle dormant”