# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Vijf en een half uur nam Assayas voor zijn glorieuze, genuanceerde en domweg spannende film over de Venezolaanse revolutionair en (huur)moordenaar Illich Ramirez Sánchez a.k.a. Carlos. In de jaren ‘70 en ‘80 was deze playboyterrorist betrokken bij aanslagen in Europa en het Midden Oosten, in samenwerking met de RAF, het Japanse Rode Leger, de Italiaanse Rode Brigades en andere extremistische groeperingen. Het leven van deze internationaal gezochte terrorist volgt de regels van het theater: opkomst, bloei en ondergang. IJzingwekkend, realistisch portret van een complexe man, gedreven door idealen maar vooral op jacht naar macht en geld. Assayas’ stijlvolle thriller Carlos geeft een scherp beeld van de politieke, sociale en criminele mechanis­men in die jaren. Mooie rol van Édgar Ramírez die de tegenstrijdigheden in het karakter van Carlos verbluffend trefzeker neerzet.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Carlos”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.