# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Op plaats 35 van de begraafplaats ligt Christine, het verzwegen zusje van filmmaker Eric Caravaca (1966). Ze werd in 1960 in Marokko geboren en overleed drie jaar later. Waarom werd er zelden over haar gesproken, thuis in Frankrijk, waar de filmmaker samen met zijn broer opgroeide? Waarom is er niet één foto of 8mm-filmpje van haar bewaard gebleven? In interviews met onder andere zijn moeder probeert hij meer over het meisje te weten te komen. Maar moeder blijft zich op de vlakte houden. Met behulp van archiefbeelden en 8mm-beelden van de familie zelf, schetst de maker de persoonlijke en historische context van het huwelijk van zijn ouders en de periode waarin Christine heeft geleefd. Wat was er aan de hand? Met deze reconstructie legt de maker de zwijgcultuur van zijn familie bloot en suggereert hij gewaagde verbanden met de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog en nazi-Duitsland. Hij raakt daarbij taboes aan die ook nu nog choquerend zijn.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Carré 35”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.