# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Classe tous risques

Geregisseerd door Claude Sautet

Een film uit 1960, met Jacques Dacqmine, Jean-Paul Belmondo, Lino Ventura, Marcel Dalio, Sandra Milo

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Een ter dood veroordeelde gangster wordt zowel gezocht door de Franse als Italiaanse politie. Door verraad worden bij de Franse grens zijn vrouw en beste vriend gedood, zodat hij zich voor zijn vlucht naar Amerika eerst wil wreken.

1 recensie voor Classe tous risques

  1. Ludo Berghs

    Lino Ventura speelt een gewelddadige gangster die in de problemen zit door een uit de hand gelopen overval in Italië. Zijn oude vennoten, die dank zij hem rijk zijn geworden, proberen zich van hem te ontdoen. Alleen JP Belmondo ontfermt zich over hem en biedt hem een schuilplaats, terwijl het net van de politie zich langzaam sluit.
    Zakelijk, ietwat kaal in zwart-wit verfilmde roman van José Giovanni, waarin het Sautet vooral te doen is om de personages en hun interactie met de gewelddadige hoofdfiguur, die ofwel door hun vriendschap en trouw (erecode) ofwel door hun opportunisme bepaald worden. In die zin geeft de film een vage voorafspiegeling van z’n latere ’tranche de vie’-films zonder hetzelfde niveau te halen. Doet door z’n afstandelijke stijl ook wel eens aan Melville denken. Lino Ventura speelt het typetje waarmee hij beroemd is geworden op overtuigende manier, Belmondo is adekwaat zonder meer als zijn hulp.
    Interessant voor de Sautet-liefhebber, of voor wie van de naoorlogse Franse gangsterfilm houdt, maar geen absolute must.

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.