# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Een film die zowel in zijn totstandkoming als in zijn onderwerp uitgesproken politiek is. Marin Karmitz baseerde zich op een door een arbeider geschreven script over een staking en bedrijfsbezetting. Hij trok geen acteurs aan, maar maakte de film met ruim honderd arbeidsters in een verlaten fabriek in Elbeuf in Normandië. De arbeidsters leverden vanuit hun ervaringen met werkelijke stakingen bijdragen aan het uiteindelijke scenario en de fabriek werd werkelijk bedrijfsklaar gemaakt. Speelsters en filmcrew vormden een filmcollectief waarin iedereen gelijk werd betaald. In het verhaal gaan de arbeidsters over tot staking als twee van hun woordvoersters, Agnès en Colette, worden ontslagen door hun baas Boursac. Pas na een wekenlange bezetting en de gijzeling van Boursac winnen de opstandige vrouwen hun strijd.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Coup pour coup”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.