# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Maximillien Robespierre (Wojciech Pszoniak) en Georges Danton (Gérard Depardieu) stonden ooit zij aan zij aan de wieg van de Franse Revolutie. Nu in 1793, na enkele jaren zich terug getrokken te hebben op het platteland, keert Danton terug naar Parijs, waar hij toeschouwer is van de Terreur die het Comité voor Publieke Veiligheid onder het bewind van Robespierre heeft ingevoerd. Massa-executies door middel van de pas uitgevonden guillotine dienen de revolutie zuiver te houden. Danton gaat de confrontatie aan met zijn voormalige bondgenoot, maar ook hij is niet veilig voor de gruwelijk misvormde rechtstaat van Robespierre.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Danton”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.