# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Nadat Alex, de zoon van pied-noir-bendeleider Armande, een lid van de Corsicaanse maffia in Marseille heeft vermoord, duikt hij lange tijd onder bij het Vreemdelingenlegioen. Bij terugkeer wacht een aantal mensen hem op, maar om verschillende redenen. Griekse tragedie vermomd als grimmig en sereen gangstermelodrama.

De misdaadcinema is dol op Marseille, omdat het een stad is van duistere transacties tussen bendes met verschillende etnische achtergronden – een cultuur die alleen havensteden voortbrengen. In De guerre lasse is het een groep pied-noirs versus de Corsicaanse maffia. Aan het hoofd van de eerste staat Armand, wiens zoon Alex een lid van de laatste vermoordt. Alex duikt onder bij het Vreemdelingenlegioen – zoals dat sinds mensenheugenis gedaan wordt. Als hij terugkeert na jaren marcheren op Le Boudin zijn de regels en de bedenkers ervan veranderd. Toch wachten nog vrij veel mensen hem op, ieder om zijn eigen bijzondere reden…
De guerre lasse is natuurlijk allereerst een prima staaltje gangsterfilm op zijn hardst en venijnigst. Maar als we beter kijken, vinden we misschien sporen van een Griekse tragedie, met belastende familiegeheimen en veel verzwegen verhalen. Een echt pareltje, even grimmig als sereen.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “De guerre lasse”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.