De guerre lasse

Geregisseerd door Olivier Panchot

Nadat Alex, de zoon van pied-noir-bendeleider Armande, een lid van de Corsicaanse maffia in Marseille heeft vermoord, duikt hij lange tijd onder bij het Vreemdelingenlegioen. Bij terugkeer wacht een aantal mensen hem op, maar om verschillende redenen. Griekse tragedie vermomd als grimmig en sereen gangstermelodrama.

De misdaadcinema is dol op Marseille, omdat het een stad is van duistere transacties tussen bendes met verschillende etnische achtergronden – een cultuur die alleen havensteden voortbrengen. In De guerre lasse is het een groep pied-noirs versus de Corsicaanse maffia. Aan het hoofd van de eerste staat Armand, wiens zoon Alex een lid van de laatste vermoordt. Alex duikt onder bij het Vreemdelingenlegioen – zoals dat sinds mensenheugenis gedaan wordt. Als hij terugkeert na jaren marcheren op Le Boudin zijn de regels en de bedenkers ervan veranderd. Toch wachten nog vrij veel mensen hem op, ieder om zijn eigen bijzondere reden…
De guerre lasse is natuurlijk allereerst een prima staaltje gangsterfilm op zijn hardst en venijnigst. Maar als we beter kijken, vinden we misschien sporen van een Griekse tragedie, met belastende familiegeheimen en veel verzwegen verhalen. Een echt pareltje, even grimmig als sereen.

Een film uit 2014, met Dimitri Storoge, Hiam Abbass, Jalil Lespert, Mhamed Arezki, Tchéky Karyo

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 1 stemmen, gemiddeld: 7,00 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “De guerre lasse”