# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Een camping aan de Côte d’Azur in de maand augustus. Georges Lajoie, een Parijse café-uitbater, brengt er zijn vakantie met zijn vrouw en zijn zoon door. Elk jaar ziet hij daar zijn kampeervrienden terug, Fransen, net zoals hij afkomstig uit het Noorden. In de buurt van de camping bevindt zich een werf waar Algerijnse gastarbeiders nieuwe woningen voor vakantiegangers aan het bouwen zijn. Lajoie en zijn vrienden scheppen er al vlug genoegen in te spotten met de zogenaamde luiheid van die ‘mensen uit het Zuiden’. Tijdens een bal valt Lajoie een Algerijnse arbeider aan die een beetje te dicht in de buurt van Brigitte, de aantrekkelijke dochter van een van zijn campingvrienden, komt dansen. Er komt herrie van, de politie moet tussenkomen en voeren alleen de gastarbeiders af.

Terwijl de andere campinggasten deelnemen aan zomeranimatie gaat Lajoie op wandel. Hij treft een naakt zonnende Brigitte aan op een afgelegen plaats. Hij probeert haar te verkrachten en doodt haar per ongeluk. Hij sleept het lijk van het meisje tot bij de woonbarakken van de bouwvakkers …

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Dupont-Lajoie”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.