# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Ernest is een grote beer en deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest. Ze moeten hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. Ze gaan samen naar het muizenbal, om de eerste sneeuwvlokken te vieren. En natuurlijk moeten ze niet vergeten om koekjes te bakken voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen.

Ernest & Celestine Winterpret is samengesteld uit vier korte verhalen van de wereldberoemde Belgische prentenboekenmaakster Gabrielle Vincent. De prachtige pastelkleurige aquareltekeningen geven de animatie een zachte atmosfeer, terwijl ze trouw blijven aan de originele designs van de prentenboeken. In 2012 werd de eerste Ernest & Celestine op het witte doek genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm (maar verloor nipt van kaskraker Frozen), en mocht het onder andere de César voor Beste Animatie en Cinekid Publieks- en Juryprijs in ontvangst nemen.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Ernest et Célestine en hiver (Winterpret)”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven