# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Op een koude winteravond lift de jonge StĂ©phane (Romain Duris) van Parijs naar Boekarest. Hij is op zoek naar de betekenis van het vreemde lied “Nora Luca”, dat hem maar niet loslaat. Zijn speurtocht leidt hem naar ValachiĂ«, het hart van RoemeniĂ« en het land van de Lautaris, een bijna uitgestorven muzikanten- en zigeunervolk. De oude Izodor, de artistieke en hoogdravende leider van de clan, neemt de Franse jongen onder zijn hoede. Hij helpt StĂ©phane een weg te vinden in de voor hem chaotische en geweldadige zigeunerwereld. Ook al blijft StĂ©phane ’the crazy stranger’ uit Parijs, langzaam maar zeker weet hij zich een plaats te verwerven in de zigeunergemeenschap van ValachiĂ«. Ondertussen gaat hij door met zijn zoektocht naar de betekenis van “Nora Luca”.

1 recensie voor Gadjo Dilo

  1. Nicolette

    Pure rauwe film die ontroert en fasineert.
    Helaas met een triest eind door geweld en brandstichting.
    Wat een leed en ellende.
    de zang en dans is prachtig.

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.