# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Het enorme treinstation in Parijs zit vol met mensen die niet meer vertrekken. Ze komen uit alle werelddelen, maar kunnen nergens heen. Een onderzoeker van Algerijnse afkomst bestudeert het fenomeen en valt voor een oudere Franse dame. Gare du Nord volgt Ismaël, een jonge wetenschapper van Algerijnse afkomst, die met zijn studie naar het station als multiculturele broedplaats hoopt te promoveren. In zijn station ontmoet hij de Franse geschiedenisprofessor Mathilde. Er ontstaat voorzichtig iets moois tussen de twee; door hun ogen wordt vervolgens het chaotische laboratorium Gare du Nord onthuld. Een rijke film, boordevol levensechte personages – mensen die het zoeken naar iets beters nog niet hebben opgegeven. Het is misschien niet de eerste film waarin een locatie de hoofdrol speelt, maar wel een van de meest vernuftige en geëngageerde.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Gare du Nord”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.