# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

La guerre sans nom

Geregisseerd door Bertrand Tavernier

Een film uit 1992

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

‘L’Algérie c’est la France’ leerde iedere Franse leerling op school. Toch kwam er in 1962 een einde aan de Franse koloniale overheersing van Algerije. Daar was een acht jaar durende oorlog aan vooraf gegaan. Een oorlog die geen oorlog genoemd mocht worden, want officieel ging het slechts om maatregelen om de binnenlandse orde te handhaven. Na dertig jaar zocht Bertrand Tavernier een aantal van de Franse oud-strijders op en vroeg hen naar hun ervaringen in Algerije. Sommigen distanti‰ren zich van hun rol in de Algerijnse kwestie, anderen zijn er nog steeds van overtuigd dat de Fransen in Algerije voornamelijk veel goeds hebben gebracht. De onafhankelijkheidsverklaring in 1962 heeft alle ondervraagden zonder uitzondering diep getroffen. “De soldaten in Algerije konden geen trauma aan de oorlog overhouden, omdat er geen oorlog is geweest”, verklaarde Bertrand Tavernier in een interview. Over die ‘onzichtbare generatie’ heeft hij een indringend portret gemaakt.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “La guerre sans nom”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.