# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

‘Laissez-passer’ beschrijft het leven van 2 mannen tijdens de Duitse bezetting in Frankrijk in 1942. Beiden mannen werken in de filmindustrie. Jean Aurenche is scriptschrijver en naast zijn werk druk bezig met zijn talloze minnaressen. Hij probeert gewoon door te gaan met zijn werk en wil niet voor de Nazi’s scripts schrijven. Jean Devaive is een echte familieman en assistent regisseur. Hij wordt gedwongen om voor de Duisters te werken maar probeert toch subtiel verzet te plegen. Op een dag krijgt hij de kans om een belangrijk Nazi document naar het Verzet door te sluizen en hij besluit het risico te nemen. Beide mannen kennen elkaar nauwelijks maar hebben elk hun eigen manieren om zich tegen de Duitse bezetting te verzetten
Regisseur Bertrand Tavernier bewijst met deze 170 minuten durende film een ode aan het filmmaken onder de Duitse bezetting. De periode van 1942-1943 wordt in Frankrijk ook wel ’the golden age of France cinema’ genoemd. Tavernier wilde met deze film laten zien hoe filmmakers in die tijd omgingen met de invloed van de Duitse bezetting op hun leven en werk.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Laissez-passer”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.