# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

De film speelt zich af in een Brusselse kerk, waar een groep vluchtelingen van over de hele wereld ten einde raad tot een hongerstaking overgaan om de noodzakelijke papieren te kunnen bemachtigen. De bezielers van de actie zijn pastoor André (gespeeld door Sam Louwyck), de Iraanse lerares Esma en Kader, een wat schimmige Marokkaanse “arrangeur”.

Buiten gaat het stedelijke leven echter zijn gewone gang, alsof er niks aan de hand is.
En in het duister van die kerk sijpelt diezelfde buitenwereld alleen naar binnen via de glasramen, of via een occasionele bezoeker: een vrouw die kleren komt brengen, of een kille ministeriële delegatie, die de sfeer nog wat meer naar het vriespunt brengt…

‘Le Chant des Hommes’ is een sterke en hyperactuele ensemblefilm die de aantallen en “stromen” mensen waarmee de media ons dagelijks bestoken weer een humaan gezicht en een verhaal geven.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Le chant des hommes”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven