# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

De Franse geheim agent Joss Baumont wordt naar een Afrikaans land gestuurd om president Njala te vermoorden. Echter, op het laatste moment slaat het politiek klimaat om en levert de Franse geheime dienst hem over aan de Afrikaanse autoriteiten en wordt hij veroordeeld tot langdurige gevangenschap. Na een gewaagde ontsnapping keert hij terug in Frankrijk en informeert hij met opzet zijn voormalige bazen van zijn aanwezigheid en belooft hen Njala te vermoorden, die net in het land is gearriveerd voor een officieel bezoek.

2 recensies voor Le professionnel

  1. M. Janzen

    Deze film noir is een van de beste Franse policiers . Het verhaal is eenvoudig – uiteindelijk gaat het om wraak -maar de manier waarop het wordt getoond is beter dan bij andere films. Belmondo speelt voor zijn doen ingetogen. Er is meer ruimte voor de rest van de cast. Hossein geeft Bébel goed partij. Samen met Le Marginal de beste JPB-film uit de jaren ’80. Beide films hebben een sterke soundtrack. Klassiekers.

  2. daniel

    goede belmondo film actie zonder al te veel grappen zoals hij soms wel eens doet.
    de oude actie films als politie commissars en zo zijn erg moeilijk te krijgen op dvd in nederland of belgie. belmondo word ingehuurd om een door de geheime dienst om een vent in africa te vermoorden maar hij word opgepakt en in een naar een kamp van dwangarbeid gestuurd. waar hij na een tijd ontsnapt en terug gaat om zijn taak af te makken en met zijn bazen nog iets te verheven. goede actie wilde achtervolgingen en corruptie door de franse politiek. prachtige muziek op de achtergrond van ennio morricone

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.