# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Hij heet Krimo, woont in de buitenwijken van Parijs en is verliefd op Lydia die een hoofdrol heeft in de jaarlijkse toneelopvoering. Tot zover niets bijzonders, alleen hoe legt Krimo een en ander uit aan zijn (ex)vriendinnetje? Problemen liggen op de loer, helemaal omdat de nukkige tiener Krimo – vader in de gevangenis – niet erg van de communicatieve soort is.

In losse documentaire stijl schetst Kechiche het leven in een van de Parijse banlieus, waar verwaarloosde flatgebouwen het zicht op de horizon ontnemen en werkloosheid heerst. Toch onthoudt de regisseur zich van zoiets pretbedervends als eendimensionale maatschappijkritiek; L’esquive is vooral een ‘comedy of errors’, een portret van levenslustige tieners, gespeeld door jonge, onervaren acteurs.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “L’esquive”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.