# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Mademoiselle de Joncquières

Geregisseerd door Emmanuel Mouret

Een film uit 2019, met Alice Isaaz, Cécile de France, Edouard Baer

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Het is 1750, Lodewijk XV regeert over het Franse koninkrijk. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op Madame de La Pommeraye, een aantrekkelijke weduwe die teruggetrokken leeft. Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. De markies heeft echter al snel weer genoeg van haar. Na twee jaar stelt hij haar voor als vrienden uit elkaar te gaan. Madame de La Pommeraye is gek van verdriet en zint op revanche. Daarvoor huurt ze de hulp in van twee prostituees, Madame de Joncquières en haar twintigjarige, beeldschone dochter.

Cécile de France (Le gamin au vélo, The Young Pope), Edouard Baer (Molière), Alice Isaaz (Elle), Natalia Dontcheva (Flics) en Laure Calamy (Ava) vertolken de hoofdrollen in Mademoiselle de Joncquières. Regisseur en scenarioschrijver Emmanuel Mouret (L’art d’aimer) baseerde het romantische kostuumdrama op een verhaal van de 18de-eeuwse schrijver en Verlichtingsfilosoof Denis Diderot.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Mademoiselle de Joncquières”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.