# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Mourir d’aimer

Geregisseerd door André Cayatte

Een film uit 1971, met Annie Girardot, Bruno Pradal, François Simon, Monique Mélinand, Nathalie Nell

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Rouen, mei 1968. Danièle Guenot is een gescheiden 32-jarige lerares, moeder van twee kinderen. Ze geeft les aan het lyceum van Rouen. Ze is een politiek geëngageerde vrouw en een enthousiaste leerkracht, die samen met haar leerlingen de opwinding beleeft die de Meirevolutie teweegbrengt.

Met een van haar leerlingen, de 17-jarige Gérard, gaat ze een liefesrelatie aan. Gérards ouders krijgen weet van die verhouding en, alhoewel ze prat gaan op hun liberaal ideeëngoed, dienen een klacht in tegen Danièle. Ze beschuldigen haar ervan dat ze een minderjarige heeft verleid. Danièle wordt opgesloten en Gérard wordt ondergebracht in een psychiatrische inrichting …

1 recensie voor Mourir d’aimer

  1. Trix

    Ik heb deze film destijds (1971) in de bioscoop gezien en deze film heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat ik hem nu nog kan herinneren. Mensen kwamen huilend de bioscoop uit!

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.