# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Mooi, scherp pamflet tegen gemakzucht en sluimerend racisme in deze tweede regie van acteur Roschdy Zem (Indigùnes). In 1991 wordt Omar Raddad, een ongeletterde Marokkaanse tuinman, veroordeeld voor de moord op zijn werkgeefster, de rijke weduwe Ghislaine Marchal. Als bewijs voldeed voor de rechtbank de ‘bekentenis’ (Omar heeft me vermoordt) die in bloedletters op de plaats van de misdaad te lezen was. Journalist Vaugrenard weigert zich in Omar m’a tuer neer te leggen bij het oordeel van de rechtbank en gaat zelf op onderzoek uit. Hoewel gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen van twee decennia geleden, is het thema van de allochtone zondebok actueler dan ooit. Aangrijpend rechtbankdrama dat al wordt bestempeld als de J’accuse! van de eenentwintigste eeuw.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Omar m’a tuer”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.