# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

De immens productieve acteur Louis de Funès (speelde in rond de 150 films) schittert als doorgedraaide vader in de comedie Oscar. De Funès, – hij overleed in 1983 – is in het buitenland vooral bekend geworden om zijn rol in meerdere films als gendarme in Saint-Tropez. Hij staat in de meeste van zijn films garant voor een moment van ontspanning en ongegeneerd vermaak.

In Oscar draait het verhaal om zijn dochter(s), mogelijke huwelijkskandidaten voor hen, en drie koffers met geld, diamanten, en kleding. Hiermee is ook het meeste wel over het plot gezegd. Het verhaal speelt zich grotendeels in dezelfde omgeving af, namelijk in het huis van de puissant rijke ondernemer Bertrand Barnier (de Funès). Met talloze misverstanden over wie met wie trouwt, welke koffer van wie is, en variaties daarop, wordt de kijker bijna anderhalfuur vermaakt door misschien wel de grootste komiek van Frankrijk. De kijker weet gedurende heel de film alles wat er gebeurt, in tegenstelling tot Barnier, die van alles zowat steeds het laatst op de hoogte is, en er dan toch vaak weer knap een draai aan weet te geven zodat de situatie in zijn eigen voordeel is. Tegelijk maakt dit de comedie wel erg voorspelbaar, de kijker weet in de meeste gevallen al precies wat er gebeuren gaat. Het is enkel nog de vraag hoe Barnier erop gaat reageren. In de meeste gevallen draait hij compleet door, wat enkele zeer hilarische situaties oplevert. Zo maakt hij zichzelf op een gegeven moment voor de sprakeloze ogen van zijn vrouw en dochter compleet belachelijk.

De mimiek, bewegingen en uitspraken van de Funès zijn ongeëvenaard, maar je moet er wel van houden. Verder moet je er ook tegen kunnen dat de Funès in bijna elke film dezelfde kunstjes laat zien, namelijk die van compleet doorgedraaid personage. Blijft staan dat hij dat op een uiterst typische en grappige manier doet. In het geval van Oscar levert het een vermakelijke comedie op, zelfs een van de betere van de Funès.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Oscar”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.