# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

PERDRIX is een absurdistische, Franse komedie over de liefde. Maar in die liefde moet je dan wel geloven… Revolutionair nudisme, een verkeerd geparkeerde tank én nieuwkomer Juliette zetten het bestaan van politiechef Pierre Perdrix op zijn kop.

De familie Perdrix leeft een rustig bestaan in een klein, overzichtelijk stadje. Als rondzwervende nudisten de auto van de pas gearriveerde Juliette stelen, laat die het er echter niet bij zitten. Ze doet aangifte. Bij Pierre.
Pierre woont met zijn moeder, broer en nichtje in een groot huis, waar de geest van zijn overleden vader over hen waakt. Met de komst van de raadselachtige Juliette komt de regelmaat in huize Perdrix ten einde. Als een wervelwind zaait ze verlangen en onrust bij Pierre en zijn familie.

De geest van Wes Anderson is nooit ver weg in deze debuutfilm van Erwan le Duc die werd geselecteerd voor Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. Met een heerlijke rol van Fanny Ardant als moeder en weduwe die de liefde uit het verleden moet laten gaan om een toekomst te vinden. PERDRIX is een perfecte manier om je eigen zorgen te vergeten en je onder te dompelen in een ‘breezy little sweetheart of a quirky French romantic comedy’. (Variety)

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Perdrix”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.