Rosetta

Geregisseerd door Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

In het typisch Waalse stadje Seraing is de werkloosheid enorm. Het zoeken naar werk is een obsessie geworden voor Rosetta. In het woonwagenkamp waar zij leeft voelt zij zich een nomade. Liever is zij net als andere mensen: normaal. Bij voorkeur door het vinden en vooral het behouden van een baan.

De angst om buiten de maatschappij te staan en de wil om respect te krijgen zijn haar drijfveer. Als ze eindelijk werk vindt is het slechts tijdelijk. Ze is snel weer terug bij af. Ook een volgende baan is haar niet gegund.

Rosetta is gewend zelfstandig haar leven te leven. Ze heeft geen vader en fungeert als moeder voor haar aan alcohol verslaafde moeder. Wanneer ze Riquet ontmoet die voor haar een vriend wil zijn moet ze de keuze maken tussen deze vriendschap en haar obsessie voor een baan.

Een film uit 1999, met Anne Yernaux, Bernard Marbaix, Christiane Dorval, Claire Tefnin, Colette Regibeau, Émilie Dequenne, Fabrizio Rongione, Florian Delain, Frédéric Bodson, Leon Michaux, Mireille Bailly, Olivier Gourmet, Sophie Leboutte, Thomas Gollas, Victor Marit

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Rosetta”