# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Vroedvrouw Claire heeft haar leven op orde, maar staat plotseling weer oog in oog met de oude maîtresse van haar vader. Sage femme is een ode aan het leven, met Catherine Deneuve en Catherine Frot in de hoofdrol.

Claire (Catherine Frot) is de eerlijkheid zelve en als vroedvrouw heeft ze haar hele leven gewijd aan anderen. Haar rustige leventje komt echter in een stroomversnelling wanneer Béatrice (Catherine Deneuve), de voormalige maîtresse van haar overleden vader, plotseling weer voor de deur staat. In alles is Béatrice een tegenpool van Claire; ze is luid, kleurrijk en egocentrisch. Claire vraagt zich af waarom Beatrice, na jaren van afwezigheid, juist haar om hulp en aandacht vraagt.

Actrice Catherine Frot kreeg speciaal voor Sage femme een spoedcursus als vroedvrouw; in de film zijn dan ook een paar echte bevallingen te zien. Als baby’tje werd het leven van regisseur Martin Provost gered door een vroedvrouw. Als ode aan haar, maakte hij deze film.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Sage femme”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.