Thomas est amoureux

Geregisseerd door Pierre-Paul Renders

Thomas is 32 en al acht jaar niet meer de deur uit geweest, wegens zijn fobie. Niet dat hij dat heel erg vindt, want hij heeft zijn computer. Via het beeldscherm communiceert hij met zijn moeder en zijn psychiater, de boodschappen worden besteld en afgeleverd en voor de seks is er natuurlijk een fraai virtueel vriendinnetje.

Scenarioschrijver Philippe Blasband, bekend van Une liaison pornographique, schreef het verhaal al in 1995, toen het nog veel meer een sciencefiction karakter had dan met de huidige internetmogelijkheden. Wat de film echt bijzonder maakt is de vormgeving, die precies aansluit bij het onderliggende idee, dat in de huidige samenleving aanraken, ruiken en voelen taboe zijn en alles draait om kijken en horen. Thomas komt namelijk nauwelijks in beeld: we zien vooral wat hij ziet, oftewel zijn beeldscherm. Met veel computertechnieken en humor weet Pierre-Paul Renders de aandacht op deze beperkte, claustrofobische wereld met gemak vast te houden. Hij kreeg dan ook de prijs voor beste debuutfilm in Venetië, en werd alom geroemd met zijn vernieuwende, hoogst actuele en erg vermakelijke film. De Volkskrant: “Thomas est amoureux biedt een originele, intelligente en kritische kijk op een welvaartsmarionet in de geïndustrialiseerde samenleving”.

Een film uit 2000, met Alexandre von Sivers, Aylin Yay, Benoît Verhaert, Frédéric Topart, Magali Pinglaut, Micheline Hardy, Serge Larivière

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 1 stemmen, gemiddeld: 1,00 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Thomas est amoureux”