# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Thomas is 32 en al acht jaar niet meer de deur uit geweest, wegens zijn fobie. Niet dat hij dat heel erg vindt, want hij heeft zijn computer. Via het beeldscherm communiceert hij met zijn moeder en zijn psychiater, de boodschappen worden besteld en afgeleverd en voor de seks is er natuurlijk een fraai virtueel vriendinnetje.

Scenarioschrijver Philippe Blasband, bekend van Une liaison pornographique, schreef het verhaal al in 1995, toen het nog veel meer een sciencefiction karakter had dan met de huidige internetmogelijkheden. Wat de film echt bijzonder maakt is de vormgeving, die precies aansluit bij het onderliggende idee, dat in de huidige samenleving aanraken, ruiken en voelen taboe zijn en alles draait om kijken en horen. Thomas komt namelijk nauwelijks in beeld: we zien vooral wat hij ziet, oftewel zijn beeldscherm. Met veel computertechnieken en humor weet Pierre-Paul Renders de aandacht op deze beperkte, claustrofobische wereld met gemak vast te houden. Hij kreeg dan ook de prijs voor beste debuutfilm in Venetië, en werd alom geroemd met zijn vernieuwende, hoogst actuele en erg vermakelijke film. De Volkskrant: “Thomas est amoureux biedt een originele, intelligente en kritische kijk op een welvaartsmarionet in de geïndustrialiseerde samenleving”.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Thomas est amoureux”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.