Un Beau Soleil Intérieur

Geregisseerd door Claire Denis

Geïnspireerd door Roland Barthes ‘Fragments d’un discours amoureux’ (1977), hebben Claire Denis en romanschrijver Christine Angot een sfeervolle en weemoedige romantische komedie gemaakt met Juliette Binoche in een van haar meest boeiende en veeleisende rollen. Angot en Denis putten uit hun eigen levenservaringen en verkennen de romantische en amoureuze relaties van een vrouw van in de vijftig, onlangs gescheiden en op zoek naar een zinvolle liefde. Een liefde die echt is, die het verschil maakt en verrijkt.

Het komische drama volgt Juliette Binoche als Isabelle, een gescheiden kunstenaar in Parijs op haar route langs verschillende typen man. Ze is nu single, woont alleen, en is niet in staat om te beslissen of het zoeken naar die Ene, de Ware, een urgentie is of doelloze dwaasheid. Kan ze genieten van het samenzijn en het leven, van het ervaren van genot? Of staat haar bijna obsessieve zoektocht haar in de weg. Ze heeft affaires met een getrouwde bankier, een te zelfbewuste acteur, een sensitieve kunstenaar, haar ex en een emotie-gerichte man. Allen fragmenten van het complete beeld dat ze zoekt en die haar belemmeren in het durven maken van een keuze. Uiteindelijk belandt ze op de bank van de new-age-babbelaar-therapeut (Gerard Depardieu) in de hoop van hem te horen welke keuzes ze kan maken.

Een film uit 2017, met Alex Descas, Gérard Depardieu, Josiane Balasko, Juliette Binoche, Nicolas Duvauchelle, Paul Blain, Philippe Katerine, Sandrine Dumas, uliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi, Xavier Beauvois

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Un Beau Soleil Intérieur”