# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Aan de ene kant is er Joanna, geïnterneerd en verplicht om te werken in het magazijnatelier van de gevangenis. Ze leidt een groep gevangenen die de macht die hen omringt in vraag stelt. Aan de andere kant is er Claudine, arbeidster aan een lopende band in een fabriek. Achtervolgd door haar vriedschap voor Joanna, stelt ze de vakbondstructuur in vraag die hen tot nog toe leek te beschermen. Op die manier klaagt ze de feiten aan die haar vriendin tot geweld hebben aangezet. Joanna buigt, breekt en vindt vervolgens de kracht om het recht op waardigheid opnieuw en altijd te laten gelden. Claudine herstelt zich en sluit zich aan met de radicale houding van Joanna. Heen en weer tussen de fabriek en de gevangenis, tussen hat intieme en het politieke. Twee vrouwen, gescheiden door hun verleden, geven hun vriendschap een nieuwe kans…

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Une part du ciel”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.