# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Urgences

Geregisseerd door Raymond Depardon

Een film uit 1988

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Urgences is gefilmd bij de eerstehulppost van het Hôtel Dieu in Parijs en toont therapeutische sessies, intakegesprekken en mensen in acute psychische nood. Het is een schrijnend maar evengoed teder portret van mensen die zich niet of nauwelijks staande kunnen houden in de kille, anonieme grotestadscultuur. Urgences behoort tot de films die Depardon wijdde aan belangrijke instituties: de politie, de rechtbank, de psychiatrische opvang, politiek en media. Depardon: ‘Ik wilde een film maken over iets dat aan het licht komt bij psycho-analyse, bij een debat, tussen iemand die luistert en iemand die praat – iets dat met vertrouwen te maken heeft’.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Urgences”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.