À tout de suite

Geregisseerd door Benoît Jacquot

De jaren ’70 zijn een tijd die voor sommigen vrijheid blijheid betekent, terwijl voor anderen teveel vrijheid ook bedreigend kan werken. Als Lili na een gesprek met haar vriendje de telefoon weer ophangt, weet ze al dat er kans is dat ze hem nooit meer terug zal zien. Niets biedt haar nog zekerheid. Lili kende haar vriend nog niet zo lang, toen hij haar in een moeilijke positie bracht. Terwijl hij op de vlucht was voor de politie vanwege een overval, moest zij beslissen of ze met hem meeging of niet. Samen met hem, zijn partner-in-crime en diens vriendin vlucht ze naar achtereenvolgens Spanje, Marokko en Griekenland, waar ze van het geld van de overval leven.
‘À tout de suite’ van regisseur Benoît Jacquot is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Elisabeth Fanger. Jacquot zag haar in een televisieprogramma waar mensen vertelden over een ervaring die hun leven op zijn kop had gezet. Jacquots aandacht werd getrokken door Elisabeth Fanger, een vrouw van een jaar of veertig, die haar verhaal vertelde met een enorme waardigheid. Haar verhaal maakte zoveel indruk op Jaquot dat hij vlak daarna contact opnam met Isild Le Besco, de actrice die Lili (afkorting van Elisabeth) speelt. Le Besco wilde graag nog een keer met Jacquot samenwerken. Dat deed ze eerder al in ‘Sade’ uit 1999. Voor deze film over Marquis de Sade won Le Besco een Lumiere Award voor ‘Beste veelbelovende jonge actrice’.

Een film uit 2004, met Catherine Davenier, David Ayala, Emmanuelle Bercot, Fatiha Cheriguene, Forini Kodoukaki, Isild Le Besco, Laurence Cordier, Léonor Graser, Nicolas Duvauchelle, Nicolas Pignon, Odile Vuillemin, Olivier Augrond, Olivier Foubert, Ouassini Embarek, Sabri Lahmer

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 1 stemmen, gemiddeld: 7,00 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “À tout de suite”