Après Mai

Geregisseerd door Olivier Assayas

Scholier Gilles wordt volledig meegesleept in de politieke en creatieve opwinding van Parijs. Net als zijn vrienden twijfelt hij tussen engagement en persoonlijke ambitie, en moet hij cruciale beslissingen nemen om zichzelf te vinden in een tumultueuze periode. Assayas blijkt een meester in het oproepen van de jarenzeventigsfeer.

Gilles, scholier in het Parijs van de vroege jaren zeventig, is dol op films kijken en schilderen. Hobby’s die hem door zijn politiek actieve leeftijdsgenoten en zijn vriendin, na de studentenrevolutie in mei 1968, niet in dank worden genomen: ook van Gilles wordt volle overgave verwacht. Maar de zomer vangt aan en naast de revolutie moet er ook vakantie gevierd worden. Gilles en zijn vrienden zetten in deze turbulente periode hun eerste schreden op het pad der liefde, ontdekken de vrijheid van reizen en de toegevoegde waarde van kunst in hun jonge levens.
In dit semi-autobiografische coming-of-agedrama van Olivier Assayas wordt een belangrijke historische Franse periode verweven met persoonlijke gebeurtenissen – zonder in een nostalgische sfeer te belanden. Après mai, met integrale muziek van Captain Beefheart, Syd Barrett en Nick Drake, werd eerder vertoond op de filmfestivals van Toronto en Venetië. Bij die laatste werd het Franse drama genomineerd voor een Gouden Leeuw.

Een film uit 2012, met André Marcon, Carole Combes, Clément Métayer, Dolores Chaplin, Félix Armand, Hugo Conzelmann, India Menuez, Johnny Flynn, Lola Créton, Martin Loizillon, Olivier Assayas

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 3 stemmen, gemiddeld: 8,00 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Après Mai”