# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Scholier Gilles wordt volledig meegesleept in de politieke en creatieve opwinding van Parijs. Net als zijn vrienden twijfelt hij tussen engagement en persoonlijke ambitie, en moet hij cruciale beslissingen nemen om zichzelf te vinden in een tumultueuze periode. Assayas blijkt een meester in het oproepen van de jarenzeventigsfeer.

Gilles, scholier in het Parijs van de vroege jaren zeventig, is dol op films kijken en schilderen. Hobby’s die hem door zijn politiek actieve leeftijdsgenoten en zijn vriendin, na de studentenrevolutie in mei 1968, niet in dank worden genomen: ook van Gilles wordt volle overgave verwacht. Maar de zomer vangt aan en naast de revolutie moet er ook vakantie gevierd worden. Gilles en zijn vrienden zetten in deze turbulente periode hun eerste schreden op het pad der liefde, ontdekken de vrijheid van reizen en de toegevoegde waarde van kunst in hun jonge levens.
In dit semi-autobiografische coming-of-agedrama van Olivier Assayas wordt een belangrijke historische Franse periode verweven met persoonlijke gebeurtenissen – zonder in een nostalgische sfeer te belanden. Après mai, met integrale muziek van Captain Beefheart, Syd Barrett en Nick Drake, werd eerder vertoond op de filmfestivals van Toronto en Venetië. Bij die laatste werd het Franse drama genomineerd voor een Gouden Leeuw.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Après Mai”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.