Attila Marcel

Geregisseerd door Sylvain Chomet

De verlegen Paul leeft op dertigjarige leeftijd nog steeds bij zijn twee tantes in Parijs. Als tweejarig jongetje heeft hij iets meegemaakt wat zo heftig was dat er sindsdien geen woord meer over zijn lippen is gekomen. Afgesloten van de wereld leeft Paul in het kleine appartementje waar hij droomt van een leven als professioneel pianist, totdat hij zijn buurvrouw Madame Proust leert kennen. Deze excentrieke vrouw maakt met wat kruiden een bijzonder werkende thee die de meest onderdrukte herinneringen naar boven kan brengen. Dankzij haar heeft Paul de kans om erachter te komen wat er precies gebeurd is in zijn jeugd en de sleutel te vinden om zijn leven en ambitie nu eindelijk te omarmen.
Een prachtig vormgegeven en fantasievolle eerste live action film van de Oscarwinnende regisseur Sylvain Chomet (‘Les Triplettes de Belleville’, ‘The Illusionist’).

Een film uit 2013, met Anne Le Ny, Bernadette Lafont, Cyril Couton, Elsa Davoine, Fanny Touron, Guilhem Pellegrin, Guillaume Gouix, Hélène Vincent, Jean-Claude Dreyfus, Jean-Paul Solal, Jean-Pol Brissart, Kea Kaing, Luis Rego, Philippe Soutan, Vincent Deniard

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 3 stemmen, gemiddeld: 8,67 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Attila Marcel”