# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

De ondertitel bij ‘Au fil d’Ariane’, ‘une fantaisie de Robert GuĂ©diguian’ spreekt boekdelen: hoewel deze film zich afspeelt in dezelfde wereld als de vorige films van deze cineast, is hij toch ook anders. Voor het eerst laat de regisseur binnen het kader van zijn genereus sociaal realisme zijn verbeelding de vrije loop. Opgevat als een mooi cadeautje voor zijn vrouw en muze Ariane Ascarida, toont ‘Au fil d’Ariane’ de lotgevallen van een vrouw die op haar verjaardag moederziel alleen is, in haar autootje op avontuur trekt en allerhande vreemde snuiters tegen het lijf loopt. Hoe grappig en grillig de verwikkelingen ook zijn, de vreugde wordt altijd wat gesmoord door de melancholieke ondertoon, de weemoed naar een tijd waarin de werkende klasse nog verenigd was en broederlijkheid en solidariteit geen aftandse kreten waren. In cynische en ironische tijden maakt GuĂ©diguian films die onbeschroomd en oprecht naĂŻef zijn en zeggen dat het leven mooi en warm kan zijn als een chanson van Jean Ferrat. (P.D.)

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Au fil d’Ariane”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.