Ava

Geregisseerd door Léa Mysius

Een spetterend coming of age-verhaal over een onverschrokken tienermeisje dat te horen krijgt dat ze snel blind zal worden. Het is zomervakantie en samen met een rebellerende Roma-jongen trekt ze de wijde wereld in.

De 13-jarige Ava krijgt tijdens haar zomervakantie te horen dat ze blind zal worden. Haar moeder doet alsof er niets aan de hand is en lijkt alleen geïnteresseerd in het gezelschap van haar nieuwe vriend. Ava gaat op haar eigen manier om met het nieuws en sluit een innige vriendschap met een jonge, rebellerende Roma-jongen. Samen stelen ze een motor en trekken de wijde wereld in. De twee hebben niets te verliezen en ontpoppen zich tot een duo à la Bonnie en Clyde. Terwijl hun relatie steeds complexer wordt, wordt de wereld om hen heen ook steeds duisterder.

Ava is het speelfilmdebuut van de pas 28-jarige Léa Mysius en werd geselecteerd voor talloze filmfestivals, waaronder die van Cannes, Stockholm en Palm Springs. Het scenario schreef Mysius als afstudeeropdracht voor de Femis Film School in Parijs. Ava werd opgenomen in de Franse kustprovincie Gironde.

Een film uit 2017, met Carmen Giménez, Juan Cano, Laure Calamy, Mila Cheuzzi, Noée Abita, Tamara Cano

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Ava”