# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Een spetterend coming of age-verhaal over een onverschrokken tienermeisje dat te horen krijgt dat ze snel blind zal worden. Het is zomervakantie en samen met een rebellerende Roma-jongen trekt ze de wijde wereld in.

De 13-jarige Ava krijgt tijdens haar zomervakantie te horen dat ze blind zal worden. Haar moeder doet alsof er niets aan de hand is en lijkt alleen geïnteresseerd in het gezelschap van haar nieuwe vriend. Ava gaat op haar eigen manier om met het nieuws en sluit een innige vriendschap met een jonge, rebellerende Roma-jongen. Samen stelen ze een motor en trekken de wijde wereld in. De twee hebben niets te verliezen en ontpoppen zich tot een duo à la Bonnie en Clyde. Terwijl hun relatie steeds complexer wordt, wordt de wereld om hen heen ook steeds duisterder.

Ava is het speelfilmdebuut van de pas 28-jarige Léa Mysius en werd geselecteerd voor talloze filmfestivals, waaronder die van Cannes, Stockholm en Palm Springs. Het scenario schreef Mysius als afstudeeropdracht voor de Femis Film School in Parijs. Ava werd opgenomen in de Franse kustprovincie Gironde.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Ava”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.