# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

César et Rosalie is een romantisch drama van de Franse regisseur Claude Sautet. De film wordt algemeen beschouwd als een van de betere werken van deze in 2000 overleden regisseur. Andere bekende films van hem zijn Une histoire simple (voor een Oscar genomineerd) en Les choses de la vie.

César et Rosalie gaat over de liefde en de problemen van een liefdesrelatie. Rosalie is een gescheiden vrouw met een dochter. Ze heeft een relatie met de levenslustige en rijke schroothandelaar César. Als ze op een bruiloft weer in contact komt met een oude vriend, David, die tegen César zegt nog altijd verliefd op Rosalie te zijn, levert dit de nodige spanningen op tussen de drie mensen. César, die leeft in de waan dat met geld alles op te lossen is, en David, de knappe jonge striptekenaar, gaan door een periode waarin ze afwisselend vriend en vijand van elkaar zijn. De oogverblindende, dromerige Rosalie wordt heen en weer getrokken tussen beide mannen. Het avontuur lonkt met David, maar het geld van César lijkt uiteindelijk toch sterker.

Yves Montand speelt zeer overtuigend zijn rol als rijke charmeur, die alles doet om de vrouw van zijn leven bij zich te houden. De wat schuchtere, moeilijk peilbare David (Sami Frey) weet zijn intenties niet in daden om te zetten, waardoor al het initiafief op liefdesgebied bij Rosalie (Romy Schneider) komt te liggen. Meermalen komt in de film de keuzevrijheid van de vrouw aan bod, waardoor de film ook een mooi tijdsdocument wordt. De roerige jaren ’70, waarin de emancipatie van de vrouw een grote rol speelt, vormt de context van César et Rosalie. Romy Schneider, die in binnen- en buitenland bekend werd door haar rol als Sissi, heeft in deze film een mooie rol die haar op het lijf geschreven lijkt. Haar waardering voor regisseur Claude Sautet blijkt uit het feit dat ze in vijf films van hem wilde spelen.

Ondanks dat de titel van de film anders doet vermoeden, is vooral de relatie tussen César en David bepalend voor de afloop van de film. Deze relatie is er een van rivaliteit, maar ook van vriendschap. Het prachtige, betekenisvolle eindshot van de film draagt bij aan een beter begrip van deze driehoeksverhouding. César, met al zijn aandacht voor Rosalie, en David met zijn blik op César. César et Rosalie is een prachtige, rustige en sfeervolle film over relaties en het Franse leven van de jaren ’70.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “César et Rosalie”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven