Doubles Vies

Geregisseerd door Olivier Assayas

DOUBLES VIES is een nieuwe film van de Franse regisseur Olivier Assayas (CLOUDS OF SILS MARIA, PERSONAL SHOPPER), een satirische komedie over kunst en onderlinge relaties in de snel veranderende uitgeverswereld van Parijs. Met o.a. Juliette Binoche.

De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain (Guillame Canet) ziet met lede ogen aan hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Hij heeft grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel (Vincent Macaigne), een van de auteurs wiens semi-autobiografische romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die volgt heeft niet alleen invloed op de onderlinge verstandhouding tussen Alain en Leonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen.

DOUBLES VIES ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film enthousiast werd onthaald door de internationale pers. In 1985 schreef regisseur Olivier Assayas mee aan RENDEZ-VOUS, een film die de doorbraak betekende voor actrice Juliette Binoche (THE ENGLISH PATIENT, TROIS COULEURS).
Sindsdien werkten de twee samen aan SUMMER HOURS (2009), CLOUDS OF SILS MARIA (2014) en nu: DOUBLES VIES.

Een film uit 2018, met Christa Theret, Guillaume Canet, Juliette Binoche, Nora Hamzawi, Pascal Greggory, Vincent Macaigne

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Doubles Vies”