# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Elle l’adore is de eerste film van regisseur Jeanne Herry, dochter van de bekende Franse zanger Julien Clerc en actrice Miou-Miou. Herry had tien jaar nodig voordat de film vanaf het eerste idee ook daadwerkelijk afgerond kon worden. Voor de hoofdrol wist ze actrice Sandrine Kiberlain te strikken, samen met Laurent Lafitte. De film werd direct genomineerd voor twee Césars, een voor beste debuut en een voor beste actrice.

Muriel (Sandrine Kiberlain) werkt als schoonheidsspecialiste en is al jarenlang een enorme fan van de populaire zanger Vincent Lacroix (Laurent Lafitte). Ze bezoekt vrijwel al zijn optredens en haar huis staat vol met portretten en verzamelobjecten van de zanger. Al snel blijkt ook dat Muriel het niet altijd even nauw neemt met de waarheid: ze houdt ervan om haar leven beter en opwindender voor te stellen dan het daadwerkelijk is. Zo verzint ze geregeld ontmoetingen en gebeurtenissen, allemaal om iets te vertellen te hebben.

Maar wat ze op het punt staat mee te maken gaat al haar voorstellingsvermogen – en dat van haar naasten – te boven. Op een avond belt de zanger Vincent Lacroix plotseling aan bij haar. Er was een ongeluk waarbij zijn vriendin betrokken was, en nu heeft Lacroix de hulp van Muriel nodig om dit probleem op te lossen. Ze is een toegewijd fan, dus uiteraard gehoorzaamt ze. Maar haar hulp loopt anders af dan verwacht, en dat zorgt ervoor dat beiden diep in de problemen komen.

De focus in de film wordt afwisselend gelegd op Muriel, Vincent en de politie die steeds dichterbij de waarheid lijkt te komen. Ieder van hen mist een bepaald stukje informatie over wat er nu echt is gebeurd, en dat zorgt voor een zekere spanning in de film.

Het optreden van actrice Sandrine Kiberlain is indrukwekkend. Ze kruipt in de huid van haar personage, een duidelijk licht doorgedraaide fan die blind gelooft wat haar idool zegt en doet wat haar opgedragen wordt. Maar ze schrikt er ook niet voor terug om die opdracht net iets anders uit te voeren, volstrekt logisch volgens haar eigen zienswijze. Ondertussen spelen er nog allerlei subplots, waarvan de belangrijkste de dreigende breuk is tussen het politiekoppel dat de verdwijning van de vriendin van Vincent Lacroix onderzoekt.

Elle l’adore is een intrigerende film, die het midden houdt tussen een drama en een policier. De film toont het talent van zowel de regisseur als de mensen met wie ze werkt. Een beklemmende blik op de wereld van de showbizz, en hoe ver fans kunnen gaan in de bewondering van hun idolen.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Elle l’adore”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.