# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Harry, un ami qui vous veut du bien

Geregisseerd door Dominik Moll

Een film uit 2000, met Laurent Lucas, Mathilde Seigner, Sergi Lopez, Sophie Guillemin

Categorie:

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Harry, un ami qui vous veut du bien is de eerste grote film van Dominik Moll. De film werd genomineerd voor een behoorlijk aantal filmprijzen. In recensies wordt er vooral gewezen op de degelijke spanningsopbouw en de overeenkomsten met Hitchcock films.

Michel is een man van begin dertig, met op het eerste gezicht alles wat een man zich maar wensen kan. Een mooie vrouw, drie dochters, en een buitenhuisje en campagne. Als het gezin voor een vakantie afreist naar het vakantiehuisje, komt Michel bij een wegrestaurant een oude klasgenoot tegen, Harry. Deze herkent hem meteen, en weet nog verschillende dingen over hem. Michel heeft echter meer moeite met het herkennen van Harry. Harry nodigt zichzelf bijna gelijk uit voor een etentje bij Michel, ook al moeten ze daar flink wat voor omrijden. Harry vertelt hoe langer hoe meer dingen over het leven van Michel, zo weet hij onder meer een gedicht van Michel uit het schoolkrantje moeiteloos te reciteren, en vertelt hij van alles over diens seksleven.

Dat Michel wat problemen heeft, wordt duidelijk als zijn auto het begeeft en zijn ouders langskomen. Harry, die door het geld van zijn vader enorm rijk is en in zijn leven nooit gewerkt heeft, vindt overal een oplossing voor. In het geval van de auto is die oplossing nog aardig redelijk, alhoewel moeilijk aan te nemen voor Michel en zijn vrouw Claire: Harry schenkt ze een mooie fourwheeldrive. In het geval van de ouders wordt het wat gecompliceerder. De oplossing is echter wel effectief. Harry begint zich zo steeds meer met het leven van Michel te bemoeien. Claire, die het allemaal met lede ogen aanziet, probeert nog wel om Harry weg te houden, maar dat lukt niet. Het grootste doel dat Harry heeft, is dat Michel weer gaat schrijven. Zo is hij in de pubertijd eens begonnen met een science-fiction boek, maar heeft deze nooit afgeschreven. Harry is echter nog altijd overtuigd van het talent van Michel. Tegelijk wordt duidelijk dat Michel zijn leven in eigen hand moet gaan nemen, en niet meer afhankelijk van anderen moet zijn. Het einde van de film bewijst dat hem dat ook daadwerkelijk is gelukt.

De film is een intrigerende thriller. Het uitmuntende camerawerk zorgt voor een sfeer die de kijker op het puntje van de stoel doet zitten. De surrealistische trekken aan de film worden versterkt door de absurde geschiedenis. De grens tussen werkelijkheid en fictie wordt in de film zelf weinig uitgediept, waardoor de kijker na afloop nog met allerlei vragen zit. De kracht van de film is dat de kijker zo zelf een interpretatie moet uitwerken. Gaat de film over een midlife-crisis, is alles een fantasie, zijn de moorden echt? De film is prachtig afgewerkt. Het contrast tussen de openingsscène en de afsluiting kon niet scherper, en ook de details in de film zitten prima in elkaar. Het acteerwerk van met name Sergi Lopez (als Harry) is voortreffelijk. Kortom, een spannende en diepzinnige thriller die geen moment verveelt.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Harry, un ami qui vous veut du bien”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.