Hors de prix

Geregisseerd door Pierre Salvadori

Hors de Prix (Priceless) is een Franse romantische komedie van de van origine Tunesische regisseur Pierre Salvadori (Après vous, 2003). De film speelt zich af aan de altijd zonnige Côte d’Azur, en heeft met hoofdrolspeelster Audrey Tautou (Amélie) een actrice van formaat die de op het eerste gezicht nogal lichtvoetige film naar een hoger niveau tilt. Hoewel het op geen moment het hoge niveau van Amélie behaalt, is Hors de Prix toch een vermakelijke film voor een rustige namiddag.

Irène (Audrey Tautou) vult haar dagen met het verleiden van rijke oudere mannen in exclusieve hotels. Als een man eenmaal gevallen is voor haar charmes laat ze hem graag in haar dure wensen voorzien. De mannen doen het echter niet alleen voor haar, ze hebben er zelf ook wat aan. De courtisane biedt de eenzame mannen gezelschap op hun reizen, en hoopt zo op een gelukkig en rijk leven.

Op enig moment, laat op haar verjaardag, komt ze dan echter in contact met Jean (Gad Elmaleh), een eenvoudige hotelbediende. Door omstandigheden houdt ze hem voor een rijke man, en ze brengen de nacht samen door. ’s Morgens is ze er echter weer snel vandoor en lijkt ze voorgoed uit Jean’s leven. Precies een jaar later komt ze hem per toeval weer tegen. Als ze er dan na een nacht achter komt dat hij slechts hotelbediende is, gaat ze er snel vandoor. Maar dit keer laat Jean haar niet gaan, hij reist haar achterna naar Nice. Daar wil ze eerst niets van hem weten, maar de twee worden toch steeds naar elkaar toegedreven. Wanneer Jean al zijn geld aan haar dure grillen uitgeeft, komt hij in de problemen. Een oudere vrouw schiet hem te hulp, en voor hij het weet zit hij in dezelfde positie als Irène. Ze worden nu beiden onderhouden door een rijke metgezel. Irène gaat steeds meer liefde voelen voor Jean, en zo wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar verlangen naar luxe, en de mogelijkheid om er samen met Jean vandoor te gaan.

De film is een romantische komedie, maar wel een Franse. In tegenstelling tot de Amerikaanse versies van dit genre, hangt de film niet aan elkaar van de dolkomische situaties of genante beschamende gebeurtenissen die tot doel hebben de toeschouwer huilend van het lachen op de bank achter te laten. Het gaat iets meer de diepte in, en de humor zit hem meer in de kleine dingen. Het moment waarop bijvoorbeeld Irène haar horloge kapot slaat om ook maar zo’n duur horloge als dat van Jean te bemachtigen, zal de kijker ongetwijfeld een glimlach ontlokken. Dat alles gecombineerd met de charmante en cameragenieke Audrey Tautou, en de rustige, beheerste Gad Elmaleh, zorgt ervoor dat Hors de Prix nooit verveelt. De mooie beelden en het degelijke acteerwerk maken het tot een film die de moeite van het kopen of huren meer dan waard is.

Een film uit 2006, met Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Jaqcues Spiesser, Marie-Christine Adam

Categorie:

Beoordeel deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(totaal: 4 stemmen, gemiddeld: 7,75 )
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “Hors de prix”