# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Hors de Prix (Priceless) is een Franse romantische komedie van de van origine Tunesische regisseur Pierre Salvadori (Après vous, 2003). De film speelt zich af aan de altijd zonnige Côte d’Azur, en heeft met hoofdrolspeelster Audrey Tautou (Amélie) een actrice van formaat die de op het eerste gezicht nogal lichtvoetige film naar een hoger niveau tilt. Hoewel het op geen moment het hoge niveau van Amélie behaalt, is Hors de Prix toch een vermakelijke film voor een rustige namiddag.

Irène (Audrey Tautou) vult haar dagen met het verleiden van rijke oudere mannen in exclusieve hotels. Als een man eenmaal gevallen is voor haar charmes laat ze hem graag in haar dure wensen voorzien. De mannen doen het echter niet alleen voor haar, ze hebben er zelf ook wat aan. De courtisane biedt de eenzame mannen gezelschap op hun reizen, en hoopt zo op een gelukkig en rijk leven.

Op enig moment, laat op haar verjaardag, komt ze dan echter in contact met Jean (Gad Elmaleh), een eenvoudige hotelbediende. Door omstandigheden houdt ze hem voor een rijke man, en ze brengen de nacht samen door. ’s Morgens is ze er echter weer snel vandoor en lijkt ze voorgoed uit Jean’s leven. Precies een jaar later komt ze hem per toeval weer tegen. Als ze er dan na een nacht achter komt dat hij slechts hotelbediende is, gaat ze er snel vandoor. Maar dit keer laat Jean haar niet gaan, hij reist haar achterna naar Nice. Daar wil ze eerst niets van hem weten, maar de twee worden toch steeds naar elkaar toegedreven. Wanneer Jean al zijn geld aan haar dure grillen uitgeeft, komt hij in de problemen. Een oudere vrouw schiet hem te hulp, en voor hij het weet zit hij in dezelfde positie als Irène. Ze worden nu beiden onderhouden door een rijke metgezel. Irène gaat steeds meer liefde voelen voor Jean, en zo wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar verlangen naar luxe, en de mogelijkheid om er samen met Jean vandoor te gaan.

De film is een romantische komedie, maar wel een Franse. In tegenstelling tot de Amerikaanse versies van dit genre, hangt de film niet aan elkaar van de dolkomische situaties of genante beschamende gebeurtenissen die tot doel hebben de toeschouwer huilend van het lachen op de bank achter te laten. Het gaat iets meer de diepte in, en de humor zit hem meer in de kleine dingen. Het moment waarop bijvoorbeeld Irène haar horloge kapot slaat om ook maar zo’n duur horloge als dat van Jean te bemachtigen, zal de kijker ongetwijfeld een glimlach ontlokken. Dat alles gecombineerd met de charmante en cameragenieke Audrey Tautou, en de rustige, beheerste Gad Elmaleh, zorgt ervoor dat Hors de Prix nooit verveelt. De mooie beelden en het degelijke acteerwerk maken het tot een film die de moeite van het kopen of huren meer dan waard is.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Hors de prix”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.