# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Hors Normes

Geregisseerd door Eric Toledano, Olivier Nakache

Een film uit 2019, met Hélène Vincent, Lyna Khoudri, Reda Kateb, Vincent Cassel

Locatie(s): Parijs

Categorie: ,

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

Hors Normes is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

1 recensie voor Hors Normes

  1. Leonne en Gjalt

    Een heerlijke film om naar te kijken.
    Het brengt ons het verhaal van een chaotisch leven waarin twee mannen proberen zichzelf en hun opvang voor autistische mensen staande te houden. Het is een niet-legale opvang, oftewel een opvang die vanzelf ontstaan is doordat in reguliere opvangtehuizen geen plaats is voor deze mensen. Dus de “overblijfselen” komen daar terecht. Dat levert situaties op die regulier niet mogen maar die bijzondere avonturen en prachtige vormen van zelfredzaamheid geven. En overwerkte begeleiders. Dwars daar doorheen het persoonlijke leven van de ene begeleider die op zoek is naar de ware partner, etentjes die hem worden opgedrongen door zijn collega en niet altijd een gewenst resultaat brengen. Het deed Gjalt denken aan onze boerderij waar alles met een paar handen wordt gedaan – een en al avontuur en ook overwerktheid, met heel eigen avontuurlijkheid en uiteindelijk kan men daar niet zonder, is dit een heel gewenste en nodige plek in de samenleving.

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.