# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Varda par Agnès

Geregisseerd door Agnès Varda

Een film uit 2019, met Agnès Varda

Categorie: ,

Heb jij deze film gezien? Laat dan nu je review achter!

Koop deze film »

Online Franse films kijken »

Beschrijving

In Varda par Agnès blikt de Franse regisseur Agnès Varda (1928-2019) terug op haar leven achter de camera en richt hiermee de lens op zichzelf.

Agnès Varda, een van Frankrijks origineelste filmmakers en grootmoeder van de Nouvelle Vague-filmbeweging, overleed op 29 maart 2019 op 90-jarige leeftijd. Ze werkte tot haar dood en liet een omvangrijk oeuvre achter met films als Cleo de 5 A 7 (1962), Le Bonheur (1965), Sans toi ni loi (1985) en Visages villages (2017). In haar laatste film, Varda par Agnès, blikt ze terug op haar leven en indrukwekkend carrière.

Varda par Agnès is geselecteerd voor IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) en ging eerder in première op het Filmfestival van Berlijn, waar de film door de pers werd omarmd: ‘Two hours of magic’, schreef The Guardian. Varda ontving in 2018 een ere-Oscar voor haar gehele oeuvre.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “Varda par Agnès”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.