# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

‘La Danseuse’ vertelt het waargebeurde, doch onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van Loïe Fuller. De film focust zich hierbij op de gecompliceerde relatie met wonderkind en rivale Isodora Duncan (Lily-Rose Depp). Constant voelt Fuller de hete adem in haar nek. Zelfs als haar ogen het begeven en haar rug het begeeft onder het gewicht van haar outfit gaat ze door en blijft ze de strijd aangaan.

Fuller werd met haar bijzondere danstechnieken en hang naar innovatie op het gebied van licht en kostuum, gezien als de verpersoonlijking van de Art Nouveau-beweging. Ze werd aanbeden door kunstenaars en aristocraten en gold als inspiratie voor Toulouse-Lautrec en de broers Lumière. De meeslepende film beleefde zijn première tijdens het Film Festival van Cannes van 2016 en werd ontvangen met een staand applaus.

1 recensie voor La danseuse

  1. sara visser

    kunt u mij mailen welke muziek er gespeeld werd

Voeg een beoordeling toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.