La fille inconnue

Geregisseerd door Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico’s en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

Een nieuwe film van de regisseurs Jean-Luc en Pierre Dardenne (ROSETTA, LE GAMIN AU VÉLO) en werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Actrice Adèle Haenel maakt grote indruk als de jonge dokter Jenny. Naast Haenel zien we vaste Dardennes-acteur Jérémie Renier (L’ENFANT) terug.

Een film uit 2016, met Adèle Haenel, Ben Hamidou, Christelle Cornil, Fabrizio Rongione, Jean-Michel Balthazar, Jérémie Renier, Laurent Caron, Louka Minnelli, Marc Zinga, Nadège Ouedraogo, Olivier Bonnaud, Olivier Gourmet, Pierre Sumkay, Thomas Doret, Yves Larec

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “La fille inconnue”