# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Algiers, 1957. Henri Charlègue is de directeur van Democratisch Algiers, het enig plaatselijk dagblad dat voor de onafhankelijkheid pleit. Terwijl hij naar Mauritius Oudinot gaat, wordt Henri tegengehouden en meegenomen naar een flatgebouw van militairen. Zij vernederen en folteren hem. De vrouw van Henri probeert hem te zien, maar tevergeefs. Oudinot wordt eveneens opgepakt en sterft ten gevolge van de wrede martelingen. Na een procedure van verschillende maanden verkrijgt de advocaat van Henri het recht om hem op te zoeken en slaagt erin zijn lijdensweg te laten publiceren, maar korte tijd later wordt het boek verboden. Henri is zogezegd om politieke motieven veroordeeld. Zijn klacht wordt niet opgevolgd. In 1961 slaagt hij erin uit de gevangenis te ontsnappen.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “La question”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.