La tête haute

Geregisseerd door Emmanuelle Bercot

Malony (Rod Paradot), een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Zijn moeder is niet in staat om goed voor hem te zorgen waardoor hij onder toezicht komt te staan van kinderrechter Florence (Catherine Deneuve), en maatschappelijk werker Yann (Benoît Magimel). Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij. Maar Malony heeft last van woedeaanvallen en worstelt met zijn gevoelens. Als Malony naar een streng internaat wordt gestuurd om hier aan te werken, ontmoet hij Tess (Diane Rouxel). Zij probeert Malony te helpen zodat hij de hoop op een beter leven blijft behouden.
La Tête Haute is een heftig en ontroerend verhaal waarin wordt getoond dat je met liefde en aandacht veel kunt bereiken. Regisseuse Emmanuelle Bercot werkte eerder samen met Catherine Deneuve in Elle s’en Va (2013). La Tête Haute was dit jaar de openingsfilm in Cannes.

Een film uit 2015, met Anne Suarez, Benoît Magimel, Catherine Deneuve, Catherine Salée, Christophe Meynet, Diane Rouxel, Elisabeth Mazev, Enzo Trouillet, Lucie Parchemal, Ludovic Berthillot, Marie Piémontèse, Martin Loizillon, Michel Masiero, Rod Paradot, Sara Forestier

Categorie:

Jouw stem voor deze film:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren
(Nog geen stemmen)
Loading...

Koop deze film »

Trailer

Wat vond jij van deze film?

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf als eerste een reactie op “La tête haute”