# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Manon en Pierre lijken het perfecte Parijse paar. Maar ja, ze zitten in een film van Garrel en dus zijn affaires, jaloezie en ruzie nooit ver weg. Een extra geliefde hier, een geheimpje daar; beetje bij beetje onthult deze levendige, romantische karakterstudie de finesses van wederzijdse ontrouw. Waarbij Garrels hart duidelijk bij de vrouw ligt.

“Geen enkele man is het waard om je carrière voor op te offeren”, waarschuwt haar moeder nog. Maar Manon (Clotilde Coureau) houdt zo veel van Pierre (Stanislas Merhar) dat ze het niet erg vindt om tweede viool te spelen. Ze helpt hem bij het maken van zijn documentaires. Het stel blijkt echter toch niet zo stabiel als gedacht. Affaires, jaloezie, hoogoplopende ruzie in een slecht onderhouden appartement; een film van Philippe Garrel is natuurlijk ook niet compleet zonder deze ingrediënten.
Toch draait L’ombre des femmes in eerste en laatste instantie om romantiek. Garrel koos daarbij uitdrukkelijk partij voor de vrouwen in het verhaal. Zoals zijn vorige film, La jalousie, werd geëntameerd door de dood van zijn vader, vormde ditmaal zijn overleden moeder de inspiratiebron. Garrel schreef het scenario samen met twee vrouwen en een man (Oscarwinnaar Jean-Claude Carrière), waarbij iedereen verschillende elementen inbracht. Natuurlijk speelt ook de stad Parijs weer een belangrijke rol, gevangen in glorieus zwart-wit.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “L’ombre des femmes”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.