# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Aan de Frans-Duitse grens van Frans-Equatoriaal-Afrika, begin 1915. De Europese landen hebben de kolonies in Afrika netjes onder elkaar verdeeld. De Franse en Duitse militaire grenspost leven dan ook vreedzaam samen in een perfecte verstandhouding. Fransen en Duitsers delen eenzelfde misprijzen voor de inboorlingen.

Op een dag, vijf maanden te laat, vernemen de Fransen dat er in Europa een oorlog tegen Duitsland woedt. Er volgt een nationalistische oprisping die zich richt tegen de Duitse buren. De Fransen lijven de Afrikanen in en leiden hen op tot voetvolk. Overtuigd dat ze de Duitsers zullen verslaan omdat ze talrijker zijn, vallen de Fransen aan.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “La Victoire en chantant (Noirs et Blancs en couleurs)”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.