# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

De 17-jarige Marguerite is een dromerige tiener. Ze voelt zich benepen aan de burgerlijke en vormelijke haard die haar moeder ontvluchtte toen zij nog klein was en die haar vader tracht recht te houden ondanks de vele geldmoeilijkheden. Marguerite voelt zich verschillend van de andere adolescenten. Ze heeft moeite om met hen te communiceren, zich te integreren. Alleen een buur van het pand en Sandra, een leerlinge van haar lyceum, schijnen genade in haar ogen te vinden. Maar Sandra deelt de onverzettelijkheid niet van de opstandige tiener. Ontgoocheld door de mensheid, wendt Marguerite zich tot God. Claire is sinds tien jaar met Georges getrouwd en woont op de buiten. Ze heeft geen baan en probeert chansons te schrijven, zonder echt in haar talent te geloven. Wat Claire boven alles mist is een kind. Ze gaat een Parijse specialist raadplegen voor een mogelijke onvruchtbaarheid, ziet haar vroegere minnaar Léon terug en ontmoet Herminio. met wie zij best een avontuurtje wil. Voordat zij de trein neemt dwaalt zij in de bar van een groot hotel en laat zich verleiden door Andy Hellman, een bekende Amerikaanse zanger die zij al altijd heeft bewonderd. De weinige uren die zij samen doorbrengen worden bruusk afgebroken. Jacques is werkloos. Zijn vrouw heeft hem verlaten en zijn dochtertje weigert hem te zien. In een vereniging voor geluidsbestrijding leert hij Eva kennen, een erg mooi en intrigerend meisje, Jacques gaat voor detective spelen. Ze ontdekte hij een onbekende en onrustwekkende wereld. De situatie groeit hem boven het hoofd wanneer een man hem aan de telefoon bedreigt. Tot op de dag dat Inès weer opduikt. Alles valt weer in de plooi en Jacques krijgt een oproep van zijn dochtertje: ze wil hem zien. Marguerite, Claire en Jacques zullen elkaar nooit ontmoeten, maar ze delen de voornaamste factor: wat ook hun leeftijd is.. ze vragen zich of hoe ze zullen leven, wat ze met hun bestaan aanmoeten.

Recensies

Er zijn nog geen beoordelingen.

Geef als eerste een beoordeling voor “La vie moderne”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frankrijk Puur Roadtrips
Reis mee dwars door Frankrijk, van de ruige rotsen aan de kust van Bretagne tot de witte bergtoppen van de Alpen, van de hoogvlaktes van de Cevennen tot de grillige rivierkloven in het Centraal Massief. In Frankrijk Puur Roadtrips vind je vijftig indrukwekkende routes en tips voor campings, restaurants en bezienswaardigheden. Dit boek is een bron van inspiratie voor betoverende roadtrips met de auto, motor of camper.

Bestel hier dit mooie inspiratieboek over Frankrijk »
Terug naar boven

Te koop

Fransefilms.nl is te koop. Heb jij interesse in de domeinnaam en de website? Neem contact op met info@fransefilms.nl en laat weten wat je er mee zou willen doen.